1878 – Can Vies i Mercat Nou – Sants – Barcelona

1878 - Can Vies i Mercat Nou - Barcelona

En 1879 s’inaugurava l’edifici que s’intueix a la foto sobre el túnel, situat entre les estacions de Plaça de Sants i Mercat Nou de la Línia 1. El seu primer ús sembla que va ser el d’emmagatzemar material de les obres del metro, en aquell moment en construcció. En acabar les obres, va passar a ser la casa dels treballadors del metro. A principis dels 90 va ser abandonada. Un dia com avui, fa 10 anys, es va col·lectivitzar/okupar el CSA Can Vies. Felicitats Can Vies!

Salute!

2 pensaments quant a “1878 – Can Vies i Mercat Nou – Sants – Barcelona”

  1. La linea 1 del metro (que en realitat es la segona construida e inagurada a bcn) no va inicia la construccio fins al 1924 e inagura el seu primet tram el 1926. Axis que el origen de Can vies te que se un altre, encara que posiblement l’edifici actual podria se la reconstruccio de un de anterior afectat per el tunel que data de 1924.

  2. Hola,

    L’edifici de Can Vies està datat del 1879 (com es confirma en la signatura de l’edifici a la façana) i està ubicat a sobre del túnel de les vies, i no es podria haver construït sense que el túnel estigués fet prèviament. La data de la foto és correcte, doncs va ser extreta d’un diari de l’època (crec que del Diari de Barcelona), i en la foto ja es veu el túnel. Tens raó pel que fa a la inauguració de la línia 1, i realment entrat la curiositat de perquè aquesta diferència de dates. Quan ho trobi miraré d’avisar-te.

    Salute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable Oriol Rigola Díaz +info...
Finalitat Gestionar i moderar els teus comentaris. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per a filtrar brossa. +info...
Drets Accedir, rectificar i cancel·lar les dades, així com d'altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.