Aquesta era la Casa Trinxet d’en Josep Puig i Cadafalch, i estava situada a Còrsega amb Balmes, i substituïda per un monstruós edifici d’oficines…
Salute!
Aquesta era la Casa Trinxet d’en Josep Puig i Cadafalch, i estava situada a Còrsega amb Balmes, i substituïda per un monstruós edifici d’oficines…
Salute!
1904 – 1910 – Barraques del barri de Pekin
Si algun dia havia posat imatges dels barris de barraques de Somorrostro i Montjuïc, avui anem al petit barri de Pekin. En el seu lloc actualment hi trobem Diagonal Mar.
Salute!
Porçada de la Plaça de Sant Sebastià, al final de la Via Laietana de Barcelona. La construcció de la Via Laietana va comportar la destrucció d’una part prou importat del barri de la Ribera.
Salute!
Aquesta imatge és força coneguda entre la gent de Sants i que ens recorda el passat industrial d’aquest barri. El carrer Joan Güell s’obrirà pas anys més tard pel mig de les naus que es veuen a primer pla.
Salute!
Enllaç amb el polèmic vídeo:
El colapse de la Sagrada Família
La Sagrada Família acabada:
La Sagrada Família acabada
AVE ni pel litoral, ni per enlloc!
Salute!
Ara que l’AVE, el seu model i el seu traçat estan en ple debat, m’agradaria recordar com la línia de tren Barcelona-Puigcerdà té un manteniment que fa que no hagi avançat massa que el dia de la inauguració de l’estació en 3 d’octubre de 1922. Potser la gent que agafem sovint aquella línia, i altres per l’estil, comencem a plantejar-nos, de què ens serveix a nosaltres l’AVE?
Salute!
Ara que és la Festa Major de Pobles Sec, he cregut que era un bon moment per posar aquesta foto de quan Poble Sec no era més que camps…
Salute!
“Primer Ferrocarril d’Espanya – Inaugurat el 28 d’octubre de 1848”
Bé, en aquell moment només arribava a Mataró, i tampoc no tenia el glamour arquitectònic que té en l’actualitat, però vaja…
Salute!
Aquest és el Palau Reial (s.XIV), del Pla de Palau. Al segle XVII l’antiga Halla dels Draps es convertí en arsenal, posteriorment en Palau del Lloctinent o Virrei i finalment Palau Reial. D’origen gòtic és on s’allotjaven els reis quan venien a BCN. Una pasarel.la comunicava aquest palau amb Santa Maria del Mar, portant directament a una capella barroca per tal que els reis anessin directament de palau a la basílica.
D’aquest Palau és d’on procedeix el nom de la plaça.
Va sofrir múltiples modificacions segons els estils de cada època fins que el 1875 va patir un incendi i va ser enderrocat.
Salute!