L’agost de 1909, el periodista hispanouruguaià Antonio Loredo des del diari La Protesta batejà la ciutat de Barcelona amb el nom de La Rosa de Foc. El terme envoltat de romanticisme i d’ardor revolucionària, definia clarament el clima de combativitat en que s’hi vivia. Una Barcelona amb una història plena de revoltes populars causades per la fam i les males condicions de vida. Revoltes que feren a aquelles persones anònimes per un temps lliures.
Aquestes jornades, organitzades per segon any consecutiu, pretenen ser un repàs per la memòria d’aquests sense nom…
Les jornades tindran lloc durant els dies 11, 12 i 13 de juliol a l’Espai Obert, c/ Violant d’Hongria, 71 (Sants-BCN) <M> L1+5 Plaça de Sants <M> L3 Plaça del Centre.
Programa:
- Divendres 11 de juliol, 19:30
“La vaga de lloguers i el sindicat de la construcció de CNT entre abril i desembre de 1931” per Manel Aisa, llibreter i membre de l’Ateneu Enciclopèdic Popular.
- Dissabte 12 de juliol, 19:30
“La Negreta en la Barcelona del rebombori del pa” per Elsa Plaza, il·lustradora, redactora, escriptora i ex-professora d’Història de l’Art a l’UAB.
- Diumenge 13 de juliol, 19:30
“Persones contra màquines, les revoltes luddites a Catalunya” per Agus Giralt, historiador i autor del llibre “Del somni al silenci. Segona República i Guerra Civil”.
Més informació: http://larosadefoc.cat
Prenc nota. A veure si m’hi puc escapar. M’agradria escoltar l’Elsa Plaza.